Hoe monteer ik gesneden glasfolie?2021-11-22T18:07:17+00:00

1. Gesneden glasfolie monteren/aanbrengen (Bubble free)

 • Nadat u uw bestelling heeft ontvangen rolt u het materiaal uit. Bewaar de glasfolie plat. Monteer de glasfolie binnen enkele dagen na ontvangst. Ga naar onze website en lees de algemene informatie. Vervolgens leest u de product specifieke informatie. Hiermee voorkomt u veel voorkomende fouten! Ga dan pas verder met het bekijken van deze video.
 • Maak de ondergrond/glas, het raamkozijn en uw werkruimte goed schoon. Vrij van verf, vet, stof, etc.. Als er vuil achterblijft, ziet u dit altijd!
 • De glasfolie zelf zit tussen de applicatietape (het gelige/houtige lijmpapier wat voorop de glasfolie zit) en het backing papier (het stevige ondoorzichtige witte papier achterop op raamfolie, dit heeft vaak een kleine grijze bedrukking).
 • Wrijf met de vilt spatel de applicatietape (het gelige/houtige lijmpapier wat voorop de glasfolie zit) nogmaals aan om de hechting tussen de raamfolie en de applicatietape te verbeteren. Hoe complexer uw ontwerp, hoe meer elementen uw ontwerp bevat, hoe belangrijker dit is. U kunt dit meerdere malen doen. Gebruik een goed vlakke ondergrond (bijvoorbeeld een stevige tafel).
 • Sla de glasfolie om. Verwijder het rugpapier rustig onder een hoek van 45 graden (dit werkt vaak het beste). Hoe complexer het ontwerp hoe langzamer dit gaat. Nu komt de plaklaag tevoorschijn, welke u tegen het raam monteert. Gebruik uw duim/vingers om kleine elementen nogmaals aan te drukken op de applicatietape, als deze niet blijven plakken. Complexe ontwerpen kunnen 5 tot 15 minuten duren voordat de backing is verwijderd.
 • Gebruik 2 of meer personen tijdens het monteren. Één die wrijft en één persoon die de glasfolie boven het glas laat zweven. Plaats de glasfolie met de applicatietape waar u deze wilt hebben. Één persoon houdt de raamfolie boven/links vast, de andere persoon onder/rechts. Tijdens het aanwrijven laat u de raamfolie een paar centimeter boven het glas zweven. Gebruik uw vilt spatel en wrijf met overlappende banen vanuit het midden van de raamfolie. Begin in het hart van de film en werk vervolgens eerst naar boven/links.
 • Monteer geen glasfolie in de directe zon! Als u gaat aanbrengen zorgt u ervoor dat de temperatuur van het materiaal, de lucht en de ondergrond zo rond de 12 à 18 graden Celsius is. Hoe hoger de temperatuur (> 18 C) hoe moeilijker het monteren. Zet radiatoren van te voren uit.
 • Herhaal dit. Trek met uw handen altijd naar buiten zodat de glasfolie altijd geheel vlak boven het glas zweeft tijdens het aanwrijven. Start in het hart van de film met wrijven. Wrijf altijd vanuit het midden van de film met overlappende banen en werk vervolgens naar onder/rechts.
 • Gebruik uw vingers om blazen op te sporen en kijk aan de andere zijde van het raam of u nog luchtbelletjes ziet. Wrijf deze weg/aan met uw vingers/spatel, zonder al te veel kracht te gebruiken. Indien aanwezig, druk met uw vinder nogmaals op de kleine elementen in uw ontwerp.
 • Trek altijd de film langs het raam/glas en nooit van het raam/glas af. Trek met uw handen altijd naar buiten zodat de glasfolie altijd geheel vlak boven het glas zweeft tijdens het aanwrijven. Gebruik de zwaartekracht in uw voordeel.
 • De bubble free glasfolie kunt u zonder water monteren, als u dit wilt. Maar bent u onervaren of monteert u grote vellen raamfolie zonder al te veel cut-outs, dan kunt u water gebruiken, als u wilt. Bij wet-apply glasfolie gebruikt u altijd water. Gebruik een plantenspuit om een fijne mist van water op het glas aan te brengen. Als waterdruppels gaan lopen gebruikt u te veel water.
 • Laat de glasfolie nu een paar uur hechten met het glas, voordat u de applicatietape gaat verwijderen. Controleer of er geen bubbels zijn met uw handen en/of kijk aan de andere kant van het glas.
 • Geef de glasfolie voldoende tijd om aan het glas te hechten. Verwijder de applicatietape in banen van 30 à 40 cm breed. Verwijder de applicatietape door het langs het raam te trekken. Verwijder de applicatietape nooit door het van het raam af te trekken (naar u toe te trekken). Trekt u toch de glasfolie mee bij het verwijderen van de applicatietape. Laat de raamfolie dan nog langer hechten voordat u de applicatietape verwijderd.
 • Heeft u water gebruikt? Verwijder dit met een droge doek, voordat u de applicatietape gaat verwijderen. Druk nogmaals met uw vinder de kleine elementen in uw ontwerp aan, zowel voor, als na het verwijderen van de applicatietape.
 • Laat de glasfolie nu een paar dagen rusten zodat de hechting van de lijm met de ruit optimaal is.
 • Wij gebruiken een hoge kwaliteit glasfolie die, ook na 10 jaar na het aanbrengen, nog goed/makkelijk van de ramen is te verwijderen. De gesneden glasfolie wel goed warm maken met een föhn/warmtepistool/infraroodverwarmer tijdens het verwijderen.
 • Ook is het geen probleem om de glasfolie op HR++ glas aan te brengen.