Raamfolie monteren – Raamfolie Aanbrengen (Hoe monteer ik Raamfolie)2022-06-30T16:29:59+00:00

Raamfolie Monteren – Hoe plak ik raamfolie? Raamfolie aanbrengen.

Raamfolie monteren/aanbrengen kunt u makkelijk en snel zelf doen. Met onze bubble free raamfolie. Op deze pagina vind u alle informatie die u nodig heeft voor het monteren/aanbrengen van uw eigen unieke raamfolie. Raamfolie plakken/aanbrengen was nog nooit zo makkelijk.

De gesneden en bedrukte full colour glasfolie/raamfolie kunnen zonder problemen op HR++ glas worden aangebracht. En zal niet voor thermische breuken zorgen. Hetzelfde geldt voor de transparante en statische raamfolie, alsmede de one-way en two way vision raamfolie.

For application instructions in English, go here.

Hieronder ziet u 10 secties over diverse soorten raamfolie die u zelf kunt plakken of aanbrengen. Lees eerst de algemene instructies met betrekking tot het monteren van raamfolie. En daarna de instructies en video’s die specifiek bedoelt is voor uw type raamfolie. Lees alle informatie en bekijk de video’s aandachtig, hiermee voorkomt u problemen.

ALGEMENE INFORMATIE RAAMFOLIE AANBRENGEN/MONTEREN

Hoe moet ik gesneden raamfolie plakken (glasfolie, graveerfolie, melkglasfolie, zandstraalfolie) of full colour raamfolie met mijn eigen ontwerp aanbrengen.

 • Lees goed alle informatie met betrekking tot montage instructies, en materiaal- en productinformatie.
 • Materiaal plat bewaren tot montage. Heeft u de doos met de raamfolie ontvangen? Rol dan altijd gelijk de raamfolie uit en leg deze op een vlakke ondergrond. Bestel de raamfolie pas als u deze echt gaat aanbrengen, zodat u de raamfolie maar kort hoeft te bewaren.
 • Belangrijk: als er vuil achterblijft ziet u dit altijd! Maak eerst de ruit, welke u gaat plakken, goed schoon. Verwijder vervolgens al het verf, kit en silicone van het raam. Met een schrapper. Maak het raam daarna goed vet en stofvrij. Let ook op rondvliegende beesten, loslopende huisdieren, haren van huisdieren en uw vingerafdrukken op de ruit. Als u helemaal klaar bent met schoonmaken. Verwijder dan ook goed uw schoonmaakmiddel, oplosmiddel en blauwe (imitatie) Glassex en andere middelen met gewoon water. En laat het geheel goed uitgassen voordat u de raamfolie gaat monteren.
 • Ideaal wilt u een werkomgeving met een temperatuur van tussen de 12 en 18 graden. Rond de 15 graden is ideaal de temperatuur van de werkomgeving, glas en film. Hoe warmer (hoe hoger de temperatuur boven de 18 graden), hoe moeilijker de installatie. Zorg dat radiatoren uitstaan in de buurt van de ramen. Plak geen raamfolie in direct (intens) zonlicht.
 • Gebruik minimaal 2 mensen bij het monteren. 1 persoon die de raamfolie aanwrijft en 1 die de raamfolie net boven het glas laat zweven. Gebruik 3 mensen voor de montage van grote raamfolies. 2 mensen die de raamfolie boven het glas laten zweven en de derde die de raamfolie in het midden correct plaatst en in het hart van de raamfolie begint met wrijven.
 • Belangrijk: bubble free raamfolie plakt u ZONDER water. Heeft u bubble free raamfolie gekregen gebruik dan GEEN water.
 • Als uw raamfolie ontwerp niet recht hoekig is, zit er vaak een lijn om uw ontwerp heen. Deze lijnen zorgen ervoor dat de applicatietape mooi blijft zitten. U kunt deze lijnen ook gebruiken voor het mooi horizontaal/verticaal monteren van uw raamfolie. U wrijft deze lijnen dus NIET aan tijdens het monteren, zodat u deze makkelijk kunt verwijderen.
 • Controleer ook of er niet al een film (anti inbraak/warmte/zon) op het glas zit, door op het glas te tikken met uw nagels kunt u dit vaak al horen, deze films kunnen tot onder het kozijn doorlopen en dus moeilijk te zien zijn. Of u kunt met een spelt/Stanley mes in de ruit prikken/snijden. Ziet u een puntje/streepje, dan is er een film aanwezig. En kan nat plakken toch noodzakelijk zijn.
 • Wrijf met de spatel het applicatietape/transfertape (is het doorzichtige lijmpapier wat voorop de raamfolie zit) nogmaals aan, op een vlakke ondergrond.
 • De meeste fouten ontstaan bij het verwijderen van het backingpapier, voordat u gaat plakken (niet aanwezig bij/relevant voor statische raamfolie). Bij het inscheuren van uitgesneden delen. Zorg dat u de applicatie tape, die voorop het vinyl zit, nog een keer heeft aangewreven voordat u het backingpapier verwijderd. Neem uw tijd bij het voorzichtig verwijderen van het backingpapier zodat deze niet inscheurt bij de uitgesneden delen. Ga rustig aan een grote tafel zitten voor dit klusje.
 • Heeft u meerdere raamfolies? Begin dan met de kleinste en eindig met de grootste. Zo bouwt u langzaam de moeilijkheidsgraad op.
 • Vervolgens verwijdert u het rugpapier.
 • Plaats de raamfolie met het applicatietape waar u deze wilt monteren/aanbrengen. Gebruik de langste zijde van de raamfolie om de raamfolie te positioneren. Gebruik NOOIT de applicatietape/transfertape/backing papier om de raamfolie te positioneren. ALTIJD de folie zelf.
 • Heeft u een WET APPLY folie? Breng dan een mist van water aan op het glas met een plantenspuit.
 • Druk de raamfolie en applicatietape/transfertape met de spatel aan. Begin in het midden van de raamfolie en werk naar buiten. Eerst vanuit het midden naar rechts en dan vanuit het midden naar links. Houdt hierbij de folie iets van het oppervlak. Overlap het aanwrijven van de folie zodat er geen lucht achterblijft.
 • Kijk aan de andere zijde van het raam of u nog lucht of waterbelletjes ziet. Wrijf deze voorzichtig weg met uw spatel.
 • Laat de folie een paar uur hechten voordat u de applicatietape/transfertape verwijderd. Belangrijk. Trekt u toch de raamfolie mee? Laat dan de applicatietape/transfertape 24 à 48 uur hechten voordat u de applicatietape verwijderd.
 • Op autoramen gebruik geen ruitenwissers die over de raamfolie heen gaan.
 • Laat de raamfolie nu een paar dagen rusten zodat de hechting optimaal is met de ruit.
 • Na 2 weken kunt u de raamfolie schoonmaken. Gebruik een zachte doek en een niet agressief schoonmaak middel.

PRODUCT SPECIFIEKE INFORMATIE RAAMFOLIE AANBRENGEN/MONTEREN

1. Gesneden glasfolie monteren/aanbrengen (Bubble free)

2. Bedrukte glasfolie monteren/aanbrengen (Bubble free)

3. Bedrukte transparante raamfolie monteren/aanbrengen (Bubble Free)

4. Statische Raamfolie aanbrengen (Geen lijmlaag)

5. Gesneden vinyl (plakfolie, plakletters) aanbrengen/monteren

6. Raamstickers aanbrengen/monteren (Bubble Free)

7. One-way vision raamfolie monteren/aanbrengen (Bubble Free)

8. Two-way vision raamfolie monteren/aanbrengen (Bubble Free)

10. Statische glasfolie aanbrengen/monteren (Geen lijmlaag)

Alle andere instructievideo’s

Op ons YouTube kanaal ziet u alle andere instructievideo’s voor het ontwerpen en plakken/aanbrengen van raamfolie.