Montage statische glasfolie (R10)2022-11-01T14:30:10+00:00

Montage statische glasfolie (R10)

Monteer uw statische raamfolie makkelijk en snel door de onderstaande instructies te volgen.

Statische glasfolie is niet geschikt voor langdurige buiten montage, wel voor langdurige binnen montage. De statische zandstraalfolie/etchfolie/glasfolie is enkel geschikt voor montage op gewoon enkel en dubbel (HR++) glas. En zal niet voor thermische breuken zorgen.

Voordat u de product specifieke instructies hier onder leest, raden wij u aan om eerst de algemene informatie met betrekking tot het aanbrengen/monteren van raamfolie te lezen. Deze vindt u hier.

Hoe monteer ik statisch hechtende glasfolie?

Voor het aanbrengen van statisch hechtende glasfolie adviseren wij een temperatuur van tussen de 15 en 18 graden Celsius. Voor zowel de temperatuur van de lucht als van het glas en het materiaal (de statische glasfolie). Zeker bij een hogere temperatuur is montage een stuk lastiger. Zet radiatoren zeker 12 uur voor montage uit, als deze zich voor het glas van het raam bevinden.

Bij de statische glasfolie is enkel de achterkant van het materiaal statisch hechtend (bij de witte en transparante statische raamfolie (R04) zijn beide kanten statisch hechtend). Deze achterkant komt te voorschijn na het verwijderen van de transparante beschermfolie (de backing). Deze achterkant is geheel vlak en glad. Terwijl de voorkant van de statisch hechtende glasfolie een ruwe bobbelige structuur heeft (deze plakt niet op het glas).

Wat heeft u nodig aan gereedschap voor de montage van de statische raamfolie? Schilderstape, een glasschrapper en een plantenspuit.

Statisch hechtende glasfolie aanbrengen?

 • Maak eerst het glas zeer goed schoon, gebruik een glasschrapper! Maak het daarna vet, silicone, verf en stofvrij. Belangrijk, als er vuil of vet achterblijft, zal u dit altijd zien. Zorg ook dat u al uw schoonmaakmiddelen goed weghaalt.
 • Maak ook het raamkozijn en uw werkplek goed schoon vanwege de statische aantrekkingskracht van de raamfolie.
 • Teken de maat af, van hoe en waar u de glasfolie wilt gaan aanbrengen/monteren.
 • Maak het glas een beetje nat met water door middel van een plantenspuit.
  • U kunt ook droog plakken (dus zonder water), maar dan heeft u minder mogelijkheid om de raamfolie te verplaatsen en dit geeft ook een minder mooi eindresultaat. We raden dit enkel aan voor tijdelijke raamstickers.
 • Verwijder de transparante beschermfolie van de glasfolie. Gebruik hiervoor de Schilderstape. Plak deze op een hoek aan de voor- en achterkant van de glasfolie of de transparant beschermlaag te verwijderen.
 • Plaats de glasfolie waar u deze wilt hebben.
 • Druk de glasfolie zachtjes en rustig aan met de spatel. Begin in het midden en werk vanuit het midden eerst naar rechts en dan vanuit het midden naar links. Met overlappende streken.
 • Veeg na montage van de glasfolie het overtollige water weg, met een schone theedoek.
 • Kijk of u nog lucht of waterbelletjes ziet. Wrijf deze zachtjes en rustig weg met uw spatel (druk niet te hard).
 • Laat het geheel een paar uur/dagen drogen. Kleine water belletjes trekken vanzelf weg (verdampen), gedurende de komende dagen.
 • Laat de glasfolie nu een 2 à 3 weken met rust, zodat deze optimaal kan hechten aan het glas.