Raamfolie Informatie2023-01-18T20:04:36+00:00

Raamfolie Informatie

Hieronder vindt u alle benodigde raamfolie informatie die u nodig heeft. Wilt u weten hoe u raamfolie moet aanbrengen/plakken? Kijk dan bij “Raamfolie Instructies.”

1. DE VOORDELEN VAN WindowDeco

 • Gepersonaliseerde raamfolie met uniek ontwerp naar eigen idee

 • GRATIS aanwrijfspatel

 • Lage verzendkosten €4,99

 • Nu tot 25% volumekorting

 • Snelle levering, 2 à 5 werkdagen

 • Makkelijk aanbrengen zonder bellen en blazen

 • Hoge kwaliteit folie, weer- en waterbestendig

2. KORTING

Bij elke bestelling krijgt u een GRATIS spatel. Korting bij grote afnames is mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op via de e-mail.

3. RAAMFOLIE LEVERTIJD en VERZENDEN

 • Wij verzenden uw bestelling met ongeveer 2 à 5 werkdagen, na ontvangst betaling.
 • Verzendkosten bedragen NL € 4,99, BE/DE € 6,99 excl. BTW. Voor andere landen zie de kosten op de checkout pagina (winkelmand).
 • Uw folie wordt in een stevig doos verzonden. Wij verzenden wij uw folie via PostNL in Nederland en België. Gebruik de PostNL app, zodat u weet wanneer de bestelling wordt verzonden en wordt aangeboden.
 • Bij een beschadigde verpakking moet u de verzending weigeren. Anders kunnen wij niks voor u betekenen als uw verzending toch blijkt te zijn beschadigd tijdens transport.

4. RAAMFOLIE BETALEN

U kunt uw bestelling betalen met;

 • iDEAL (Gratis)
 • Bancontact/Mister Cash (Gratis)
 • Vooraf overmaken per bank (Gratis)
 • CreditCard, Visa, VISA Electron, Maestro, Mastercard, DinnersClub (extra kosten 2,5%)
 • PayPal (extra kosten 3,5%)betaal-opties

5. RAAMFOLIE MET EIGEN GESNEDEN ONTWERP (Raamfolie Informatie)

De raamfolie (glasfolie/graveerfolie/melkfolie/zandstraalfolie) wordt op maat gesneden naar uw eigen ontwerp (logo, naam, adres, huisnummer, etc.). Onze raamfolie is uitermate geschikt voor winkelruimten, bedrijfspanden, en woningen.

U kunt kiezen uit verschillende borders, lettertypes en patronen uit onze collectie. Alles wat wit van kleur is wordt uit uw ontwerp gesneden.

Let op! Bij de maatvoering van het materiaal dat als u het raam heeft opgemeten u hier rondom 10mm (1cm) van aftrekt. Hierdoor komt het materiaal (de raamfolie) ‘zwevend’ in het raam, en dus 10mm (1cm) los van het kozijn van het raam of de deur. Dit maakt het monteren ook een stuk makkelijker. En maximaliseert de levensduur.

De raamfolie/glasfolie wordt gemaakt van ‘bubble free’ glasfolie/raamfolie. Dit betekend dat het materiaal zeer gemakkelijk te plakken is en een luchtbelvrije afwerking heeft. U brengt deze raamfolie zonder water aan op het raam.

6. RAAMFOLIE MET EIGEN FULL COLOUR ONTWERP (Raamfolie Informatie)

De raamfolie (glasfolie/graveerfolie/melkfolie/zandstraalfolie) wordt op maat gesneden en bedrukt zoals u deze heeft ontworpen (met eigen ontwerp, logo, naam, adres, huisnummer, etc.). Onze raamfolie is uitermate geschikt voor winkelruimten, bedrijfspanden, en woningen.

De full colour raamfolie wordt gemaakt van ‘bubble free’ raamfolie. Dit betekend dat het materiaal zeer gemakkelijk is om te plakken en een luchtbelvrije afwerking heeft. Zeer belangrijk is het dat u deze raamfolie zonder water aanbrengt op het raam.

U kunt kiezen uit verschillende kleuren, achtergronden, borders, lettertypes en patronen uit onze collectie. De kleur wit wordt niet geprint, u ziet de folie. Hier kunt u ook een eigen afbeelding uploaden en gebruiken.

Let op bij de maat aanvoering van het materiaal dat als u het raam heeft opgemeten u hier rondom 10mm (1cm) van aftrekt. Hierdoor komt het materiaal (de raamfolie) ‘zwevend’ in het raam, en dus 10mm (1cm) los van het kozijn van het raam of de deur.

7. RAAMFOLIE MET LOGO OF ANDER ONTWERP OP MAAT (Raamfolie Informatie)

De raamfolie (glasfolie, graveerfolie, melkfolie, zandstraalfolie) wordt gesneden/bedrukt zoals u deze heeft ontworpen. Onze raamfolie is uitermate geschikt voor winkelruimten, bedrijfspanden, en woningen. Wilt u uw logo (eigen ontwerp, naam, adres, huisnummer, etc.) laten SNIJDEN voor uw ramen en/of deuren, dan moet uw bestand aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Alleen een vector (lijnen) bestand.
 • Een EPS, AI of PDF bestand.
 • Zorg dat het logo en alle tekst omgezet is naar lettercontouren (curves, outlines).
 • Voor het verbeteren en/of omzetten van uw logo rekenen wij € 39,00 per uur excl. BTW. Als dit van toepassing is ontvangt u vooraf een prijsopgave.
 • Wilt u uw logo laten PRINTEN dan moet uw bestand aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Een JPG, TIFF, PNG, EPS, AI of PDF bestand.
 • Zorg dat het logo en alle tekst omgezet is naar lettercontouren (curves, outlines).
 • Minimum order bedrag bedraagt meestal € 36,00 excl. BTW.

Let op bij de maat aanvoering van het materiaal dat als u het raam heeft opgemeten u hier rondom 10mm (1cm) van aftrekt. Hierdoor komt het materiaal (de raamfolie) ‘zwevend’ in het raam, en dus 10mm (1cm) los van het kozijn van het raam of de deur.

Heeft u al een eigen vector ontwerp gemaakt  in bijvoorbeeld Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel CorelDraw of de opensource pakketen GIMP en Inkscape. Neem dan direct contact met ons op via het contact formulier of email en voeg uw ontwerp als bijlage toe.

8. MATERIAAL INFORMATIE (Raamfolie Informatie)

Let op: de maten moet u in mm opgeven. Ook moet u van deze maat 10mm (1cm) aftrekken zodat de folie in het raam komt te zweven en niet tegen het kozijn of siliconen- kitrand komt. Dit maakt het monteren ook een stuk makkelijker. En maximaliseert de levensduur.

Verspringt u kozijn qua maat let hier goed op zodat de hoogte blijft door lopen bij het eind resultaat.

Als u het raam wilt plakken let goed op dat het raam goed schoon, vet en stofvrij is. Kleine oneffenheden blijft u anders altijd zien. Als u wilt gaan plakken zorg ervoor dat de zon niet pal op de ruit staat, anders kunt u de folie niet meer herplaatsen. Ook moet de ruit niet te koud zijn anders duurt het erg lang voordat het water is verdampt. Tussen de +8 en +18 graden.

Belangrijk voordat u de raamfolie met de applicatie gaat aanbrengen moet u het raam met bijvoorbeeld een plantenspuit vernevelen met water. Het raam moet nat/vochtig zijn, zodat de folie niet gelijk vast zit aan het raam.

Let op: Raamfolie full colour is bubble free folie en deze moet ZONDER water geplakt worden!!!

Nadat u de folie met de applicatie heeft aangebracht met de spatel, kunt u aan de andere kant kijken of u nog een lucht- waterbelletje ziet. Deze kunt u nog weg wrijven met de spatel. Laat het geheel ongeveer 2 uur drogen voordat u de applicatietape eraf haalt. Trekt u toch de raamfolie mee laat het dan minstens 24 uur drogen voor het mooiste eind resultaat. Eventuele luchtbelletjes kunnen weg geprikt worden met een speld. Kleine waterbelletjes verdampen in de loop van een paar weken geheel vanzelf. Voor alle duurzame binnen- en buitenmarkering.

9. RAAMFOLIE LATEN AANBRENGEN

Wilt u weten hoe u raamfolie moet aanbrengen/plakken? Kijk dan bij “Raamfolie Instructies.”

Als u de raamfolie door ons wilt laten aanbrengen, dan kunt u een offerte aanvragen. Stuur ons dan een e-mail met uw wensen afmetingen en een foto van de raampartij.

10. RAAMFOLIE VERWIJDEREN

 • Statisch hechtende raamfolie kunt u binnen enkele seconden verwijderen vanwege het gebrek aan een lijmlaag.
 • Folie/vinyl met een lijmlaag kunt u verwijderen door de vinyl voor en tijdens het verwijderen warm te maken met een heatgun/verfbrander/infrarood heater. Ook kunt u hiervoor de zon gebruiken, door het verwijderen van het vinyl op een warme dag te doen, in vol zonlicht. Dit maakt het werk altijd makkelijker. Als de folie de juiste temperatuur heeft moet zowel het vinyl zelf, als de lijmlaag, in 1 keer van de ruit komen, zonder dat er lijm achterblijft.
 • Voor grote stukken vinyl. Verwijder/strip het vinyl in banen van maximaal 400mm breed, zodat u minder kracht hoeft te zetten bij het verwijderen.

11. ALGEMENE VOORWAARDEN

BESTELLEN

Als u uw artikel heeft besteld keurt u dat ontwerp/kleuren en/of teksten en afmetingen goed die u heeft aangegeven in uw bestelling. De opdracht wordt uitgevoerd zoals u het heeft aangegeven in de bestelling. Wijzigingen van deze opdracht kunnen niet meer aangebracht worden zodra de bestelling is geplaatst.

Bestellingen kunnen, nadat deze zijn geplaatst, niet worden geannuleerd. U gaat een koopovereenkomst aan met betaalverplichting. U bent dus verplicht te betalen. Meer weten over uw rechten en plichten? Bekijk de website van de Rijksoverheid.

Onze (muur- en raam) stickers kunnen niet retour gestuurd worden. Aangezien deze speciaal voor u op maat, vorm en kleur worden gemaakt. Hierdoor is het herroepingsrecht niet van toepassing op onze producten. EU law.

Ondanks dat wij uw bestelling met de grootste zorg behandelen dient u altijd uw bestelling te controleren op fouten en juistheid van kleur voor u deze monteert. Mocht een product een productiefout hebben dan kunt hiervoor een e-mail sturen naar raamfolie@windowdeco.nl.

VERZENDEN

Bij een beschadigde verpakking moet u de verzending weigeren.

PRIVACY

Door het maken van een bestelling worden uw persoonsgegevens opgenomen in het klantenbestand. Alle gegevens die u ons doorgeeft worden enkel gebruikt voor interne en automatische verwerking in het kader van een verantwoord klantenbeheer en bedrijfsvoering voor de verkoop, zoals het verwerken van bestellingen en klantenbeheer. Wij verstrekken geen gegevens aan derden, u ontvangt geen ongevraagde mail (spam) van ons, met uitzondering van belangrijke mededelingen.